Over ons

Over ons

Aangenaam..

Wij, de nieuwe uitbaters Odin Postma en Maurice Lexis, heten jullie allen van harte welkom in de poort van de Voerstreek. Laten we ons zelf even voorstellen. Twee mannen met beide een lange horeca geschiedenis die is opgebouwd in het Maastrichtse uitgaansgebied. Na jarenlang te hebben samen gewerkt bij Hotel Grand Cafe de La Bourse op de Markt in Maastricht, hebben we samen de keuze gemaakt om voor ons zelf te gaan beginnen. Aangezien wij ook veel fietsen komen we ook regelmatig in de Voerstreek en de Ardennen. Als je dan een mooie route wilt gaan fietsen kom je altijd langs de Berwien en altijd trok dat gezellig terras en die mooie charmante omgeving onze aandacht. Na een bezoek en een rondleiding door het huidige pand werden wij in een klap verliefd op het authentieke interieur met zijn gezellig binnenkoer en professionele keuken. Mede door zijn gunstige ligging is De Berwien toegankelijk voor iedereen, wandelaars, fietsers, motorrijders, lokale bevolking en toeristen. Nieuw is de kids corner, waar zij naar hartenlust kunnen spelen. Samengevat, moet De Berwien een sociaal ontmoetingspunt zijn en worden voor iedereen.  En als je een bezoek brengt dan zal er altijd ook de koers te volgen zijn, al vooruit kijkend naar de Giro en de Ronde van Frankrijk kun je na je fiets of wandeltocht altijd de finish mee beleven. En natuurlijk onmisbaar gaan de wereldkampioenschappen voetbal voor De Rode Duivels worden.

Zelfs het café Chantant gaan we weer nieuw leven in blazen!

Bij een opening hoort iets unieks en dat gaan wij doen door van de tap het Belgische  Cristal Alken pils te schenken maar ook het Nederlands Brand Bier (we leven immers in een Euregio). Deze leuke combinatie moet er voor zorgen dat iedereen voorzien word in zijn eigen behoeftes. Wil je het dan toch meer lokaal houden dan kun je ook nog kiezen voor Val Dieu of een lekker La Chouffe. Naast deze tapbieren gaan wij natuurlijk ook een gamma aan speciaal bier op de fles leveren.

Om de honger te kunnen stillen, hebben wij natuurlijk de beschikking over een professionele keuken. We gaan beginnen met een leuke menukaart met aantrekkelijke hoofdgerechten. Tijdens de lunch kun je ook onze broodjes (of om mee te nemen) en verfrissende salades gaan proeven. Wij verheugen ons nu al op het mosselseizoen dat rond september van start zal gaan. Vlaai met koffie zal een begrip zijn en de bedoeling is om te werken naar zo veel mogelijk streek gerelateerde ingrediënten en producten in al onze gerechten.

Omdat het seizoen al volop van start is gegaan hebben wij er voor gekozen geen sluitingsdag te nemen. Onze openingstijden zijn van 10:00 u. in de ochtend tot 22:00 u. in de avond.

We nodigen u allen graag uit om op ons gezellig terras, brasserie of binnenkoer te komen genieten van de gezelligheid en al het lekkers wat we te bieden hebben.

Nog als laatste de naam word uitgebreid naar Brasserie de Berwien maar het begrip zal altijd blijven.